Tündérkert Óvoda hírei

Álláslehetőség

Kreatív, szakmai elhivatottsággal rendelkező óvodapedagógus munkatársat keresünk! (Pályakezdőket is várunk.)

A telejs pályázati felhívás az alábbi linken érhető el:
https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=tfyb8wfce1

Bóbiták júniusa

Bóbiták májusa

Ebben a hónapban nagyon sok esemény, program volt a csoportban. Folyamatosan figyeltük a tavaszt, évszak jellemzőire, tapasztalatszerzésre nagy hangsúlyt fordítottunk.

Anyák napjára minden kis gyermek készített ajándékot életkorának, képességeinek megfelelő szinten. Arra törekedtünk, hogy önálló munkák készüljenek. Szorgalmasan gyakoroltunk néhány dalt, verset és egy kis rövid jelenetet. Ünnepségről külön fotók készültek.
Madarak fák napján, közvetlenül tapasztalták meg az ébredő természetet, távcsővel figyeltük a madarak életét és csendben hallgattuk a madarak ?beszédét".

Több alkalommal fogadtuk a leendő tanító nénit, aki ismerkedett az iskolába készülő gyermekekkel.
Óvoda szinten gyermeknap volt szervezve, legnagyobb sikere az ugráló váraknak volt.
A tanévet, évzáró műsorral és a nagycsoportosok búcsúztatásával zártuk. Óvodánkban ez régi hagyomány, és szülői igény. Elbúcsúztunk az óvoda dolgozóitól és dadus néninktől is.

Gyereknap 2017

Bóvita évzáró

Bóbita anyák napja

Bóbiták áprilisa

Ebben a hónapban is sok esemény, program volt a gyermekek számára. Tavaszi megfigyelések folyamatosak voltak, barkácsolások, vizuális tevékenységek mindennap szerveződtek. Húsvéti ünnepkört is megtartottuk. A tavaszi szünetet követően kirándultunk Patcára, a Katica tanyára, melyet kitörő örömmel fogadtak a gyerekek. Órát látogattunk az első osztályban a leendő első osztályosokkal. Megismertük az épület komplexumot, tanító néniket és milyen is egy tanóra. Csoportban dolgozó egyik óvó néni, nyugdíjba vonult, elköszöntünk Tőle. Sokat tartózkodtunk a szabadban, játszótéren. Elkezdtük az anyák napi készülődést, versek és dalok tanulását.

Bóbiták kirándulása

Bóbita húsvét

Bóbiták márciusa

Ebben a hónapban folyamatosan nyomon követtük a tavasz érkezését. Séták alkalmával közvetlenül tapasztalhattuk meg az ébredő természetet.

A közlekedési témakör keretében megismertük a gyalogos közlekedés szabályait, ellátogattunk egy helyi autószervizbe, utaztunk autóbuszon, foglalkozásokon rendszereztük a közlekedési eszközöket különböző szempontok szerint.
Rendőrség szervezésében előadáson vettek részt a nagyobb gyerekek, ahol a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait ismerhették meg vetítés segítségével. Egy másik alkalommal ezt gyakorolhatták is egy rögtönzött kresz-pályán, rendőr néni vezetésével.

Március 15-i megemlékezést a csoportban is megszerveztük, büszkén viselték a kokárdát, a nagyobbak a községi ünnepségen is részt vettek.

A Víz világnapja alkalmával egy közeli patakhoz mentünk, ahol szomorúan láttuk, hogy az emberek mennyire nem vigyáznak vizeinkre, hiszen rengeteg szemetet dobáltak bele. Néhányat próbáltunk ?kipecázni", de sajnos ez nem elégséges. Sokat beszélgettünk a vizek tisztaságának megóvásáról, a vízzel való takarékosságról.
A nagycsoportos gyerekek számára elkezdődtek az iskola által szervezett "Manó-tanodai" foglalkozások, és játékos formában ismerkedni kezdtek az angol és német nyelvvel.

Logopédusunk és a fejlesztő pedagógusunk nyílt napot szervezett a foglalkozásokon részt vevő gyermekek szülei számára, de sajnos kevesen éltek a lehetőséggel.

Infoblokk honlapra

logo-befektetes

logo-szechenyi

logo-magyary

lofo-eu

Ami megdobogtatja a szívünket

Kormorán:
Somogyvár visszavár
c. dala

Ki olvas minket?

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi