Kamillatündér csoport hírei

Februárban meleg szoba és farsang a Kamilláknál

A kitartó februári hidegben, de meleg szobában, a házi állatokkal, erdei állatokkal, vadállatokkal ismerkedtünk. Nagy izgalommal készülődtünk a farsang ünnepére. Díszítettük a csoportszobát, vidám verseket, dalokat, rigmusokat tanultunk és mutattunk be a várva várt napon. Nagy élmény volt a bemutatkozás, a mesejáték, a bohócok játéka, a versenyezés, vígasság és tánc, a téltemetés és tavaszvárás.

Hideg, jeges január a Kamillatündéreknél

Januárban megcsodáltuk és tapasztalatokat szereztünk a tél természeti jelenségeiről. Kísérleteztünk vízzel, jéggel, közös téli képet alkottunk. A mesedramatizálás során a kisállatok meleg menedékkeresését játszottuk el. A dalok, dalos játékok, mesék, versek, vizuálistevékenységek megerősítették a gyermekeket a téli évszak szépségéről, különlegességéről.

Adventi várakozás a Kamillatündér csoportban

 Az ünnepi várakozás az adventi koszorú gyertyáinak lángra lobbantásával kezdődött. Majd meghívást kaptak a nagycsoportos gyermekek a Szent László Általános Iskolába egy ünnepi zenés előadásra. Közben barkácsolással, ajándékkészítéssel, karácsonyi dalokkal és versekkel, madárkarácsonnyal fokoztuk a várakozást. A katolikus templomban való látogatásunk, az óvoda karácsonyi ünnepe és ajándékai teljes érzelmi ráhangolódást készítettek elő a gyermekek számára a családi körben való meghitt, szeretett teljes ünneplésre.

Kamillatündér csoport hírei - november

A Kamillatündér csoport, ezen hónap közepéig, testünk megismeréséről, a testrészek funkciójáról valamint az egészségmegőrzés fontosságáról szerzett ismereteket. Sok játékos tevékenykedtető feladattal, gyakorlati oldalról megközelítve/takarítási módok, mosás, mosogatás, testápolás, orvos és fogorvos gyógyító munkája, gyógyszertár látogatás, sokszínű érzékszervi, testi, mozgásos játék/ szereztek tapasztalatokat. Mindezt, ehhez a témához kapcsolódó vers, mese, dal, mesefilm, vizuális tevékenykedés tette változatossá.


A hónap végén elkezdődött az Adventi várakozás, első ünnepként a gyerekek egyik izgalmasan kedves ünnepe, a Mikulás. A Kamillák ajándék verssel és dallal készültek a jó öregnek. Kívánságaikat a Mikuláspostában helyezték el, az SZMK előadásában mesejátékot tekinthettek meg az erdei állatok készülődéséről, Zöld Mikulásnak segítettek az erdei állatok megajándékozásában. S végre, december 6-án személyesen is megérkezett, minden gyermeknek ajándékot nyújtva át.

Kamillatündér csoport hírei - október

Az előző havi témánkra alapozva, a Kamillatündér csoport tagjai az őszi évszaknak megfelelő ruhadarabokkal, öltözködéssel ismerkedtek. Megbeszéltük, hogy ősszel hűvösebb az időjárás, ezért rétegesen kell öltözködnünk. Kezünkbe vettünk számos ruhadarabot, megnézegettük, megneveztük őket. Megtanultuk, hogyan kell helyesen öltözni-vetkőzni. Játszottunk a ruhákkal, sokat rajzoltunk, festettünk, ki-ki kedve szerint díszíthette ki a papírra rajzolt kiscsizmáját, pulóverét vagy nadrágját. Nem volt mindegy az sem, milyen színt használunk a díszítésre. A gyerekek a ?Színes hét" keretein belül felismerhették vagy megtanulhatták a színeket. Számos játékban vettünk részt. A napok színekre lettek osztva, ennek megfelelően kellett a ruhákat viselni. Mindnyájan karszalagot kaptak, a nap adott színének megfelelően. A dobókockás játék, a színvadász, a cipőpárosító vagy az öltöztetős játékok mind azt bizonyítják, hogy a célunk megvalósult. Szinte az összes gyermek tudja, hogyan kell ilyenkor öltözködni, a ruhadarabokat hova kell felvenni. Ismerjük és megnevezzük a színeket, tudjuk, miből lesz a lila, a zöld...

Kamillatündér csoport hírei - szeptember

Az óvodába nyárról visszaérkező gyerekek örömmel fogadták rég nem látott társaikat, az óvodát és a csoport dolgozóit. Megbeszéltük, hogy kivel mi történt a nyáron, megosztottuk egymással élményeinket. Szerencsére nagyon jó időnk volt, sokat sütött ránk a Nap, ezért számos túrát megtettünk a gyerekekkel ?többek között- a közeli Széchenyi kastélyhoz. Megfigyeltük az őszi évszak jellegzetességeit, a természet változását és az állatvilágot. Ezen alkalmakkor testközelből is megtapasztalhattuk az időjárás hatásait a növényzetre. Megbeszéltük, hogy a fákon besárgul a nemrég még zöld levél, hogy a sárga levél később a földre hull. A kirándulások alkalmával nagyon sok kincset összegyűjtöttünk, ezeket később fel is használtuk kreatív játékaink során. Tanultunk a sünikről, a mókusokról, csigabigákról. Mi már tudjuk, milyen az ősz, hogy fest az őszi erdő és milyen kisállatok lakják. 

Kamilla tündér hírek

Januárban beköszöntött az újév, vártak az új játékok mindenkit. Elkezdtünk új terveket szőni, amit majd együtt megint megvalósítunk, és amelyeken jól érezzük magunkat!

Bővebben: Kamilla tündér hírek

infoblokkInfoblokk honlapra

logo-befektetes

logo-szechenyi

logo-magyary

lofo-eu

2020regionalis-logo2

Ki olvas minket?

Oldalainkat 62 vendég és 0 tag böngészi