Napraforgó csoport hírei

Napraforgós november

Ahogy a napok hűvösebbé váltak, úgy töltöttünk több időt bent a csoportunkban. No azért, most sem unatkoztunk. A hónap elején előkerültek a krumpli szedés közben talált tökök, amelyekből lámpás készítettünk. Magját megmostuk, kiszárítottuk és majd a rideg téli napokon el fogjuk fogyasztani.
A kirándulásokat felváltották a rövidebb időtartamú séták, melynek során megfigyelhettük a természet változását. A csoportban mi is beköltöztettük az őszt. Felismertük jellemző színeit, melyekkel sokat játszottunk, kísérleteztünk. Festettünk, ragasztottunk, mintáztunk. A gyurmát a gyerekekkel közösen főztük, amely segítségével szép munkák készültek.

Napraforgós október

A csoportban dolgozó felnőttek mind állatszerető emberek. Fontos feladatunknak tekintjük, hogy a mindennapi nevelő-oktató munkánk tudatos tervezésével állatszerető gyermekeket neveljünk. Minden évben örömmel készülünk az Állatok Világnapjára. Ebben a hónapban Pamukra kirándultunk a gyermekekkel, ahol lehetőségünk volt szarvasmarhákat, szamarat, juhokat figyelni. Megcsodáltuk a galambokat, a fácánokat. Simogattunk nyuszikat, tehenet, kutyust.
Az oviban tovább ismerkedtünk az állatokkal. A könyvek, filmek segítségével figyeltük meg a vadon élő állatokat. Előkerült az óriás földgömb, ahová minden megismert állatot el tudtunk helyezni.
A hónap végén mi is állatokká változtunk és egy vidám, közösen kitalált, interaktív mesével szórakoztattuk magunkat.

Napraforgós szeptember

A Napraforgóknál már augusztus utolsó napjaiban nagy volt a sürgés-forgás. Az "öreg Napraforgók" örömmel fogadták a legkisebbeket, azaz a beóvodázás előtt álló gyermekeket és szüleiket a játékos délelőttön. Közös tevékenységekkel, a szokásaink megismertetésével igyekeztük segíteni a sikeres óvodába lépést.
A régi csapat örömmel üdvözölte egymást, szívesen meséltek nyári élményeikről. A visszaszoktatás zökkenőmentes volt, hiszen mi, a felnőttek igyekeztünk minél vidámabb, színesebb projekteket szervezni a gyermekeknek. Sokat kirándultunk a közeli erdőben, ahol ismerkedtünk a túrázás szabályaival. Figyeltünk, tapasztaltunk és a gyűjtött "kincsekből" kiállítást rendeztünk a természetsarkunkban.
Az őszi betakarítási munkálatok során krumplit szedtünk, melyből finom tócsnit sütöttünk.
Sokat rajzoltunk, mintáztunk, énekeltünk, verseltünk. A mesélés mindennapos tevékenység számunkra, melynek során hol a felnőttek, hol a gyerekek adnak elő egy-egy történetet. A felnőttekből álló "Napraforgó Színtársulat" ebben a hónapban, a szívtelen csigáról szóló mesével kedveskedett a hálás közönségnek.

Mackónap a Napraforgóknál

A néphagyomány szerint, ha a barnamedve gyertyaszentelő napján, február 2-án kijön az odvából és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik, és alszik tovább, mert hosszú lesz a tél. Ha viszont borús idő van, akkor kint marad, mert rövidesen jön a tavasz.

Bővebben: Mackónap a Napraforgóknál

infoblokkInfoblokk honlapra

logo-befektetes

logo-szechenyi

logo-magyary

lofo-eu

2020regionalis-logo2

Ki olvas minket?

Oldalainkat 109 vendég és 0 tag böngészi