Pályázatok

LEZÁRULT A "NAPELEMES MINTABERUHÁZÁS SOMOGYVÁR KÖZSÉG KÖZINTÉZMÉNYEIBEN" CÍMŰPROJEKT

szechenyi2020infoblokk also

 

 

 

Kedvezményezett neve:

Somogyvár Község Önkormányzata

Projekt azonosító száma:

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0397

Szerződött támogatás összege:

36,29millió Forint

Projekt befejezési ideje:

2015. szeptember 20.

Projekt tartalmának bemutatása:

SomogyvárKözségÖnkormányzata 100%-os támogatási intenzitással,36 294 049 forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett KEOP-4.10.0/N/14 számú "Fotovoltaikus rendszerek kialakítása" megnevezésű pályázati kiírásban. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, amely során fotovoltaikus rendszert telepítettek Somogyvár Község Önkormányzatatulajdonában lévő hivatal, önkormányzati lakások, iskola, orvosi rendelő és óvoda területeire.

Bővebben: LEZÁRULT A "NAPELEMES MINTABERUHÁZÁS SOMOGYVÁR KÖZSÉG KÖZINTÉZMÉNYEIBEN" CÍMŰPROJEKT

Házi komposztálás bevezetése Somogyváron

Pályázat keretében Somogyváron házi komposztálást népszerűsítő mintaprojekt valósult meg, amely során 200 db házi komposztáló láda került ingyenesen kihelyezésre a település háztartásaiba, amely környezettudatos hulladékhasznosításra ösztönzi Somogyvár település lakóit. A projekt további része, a kiterjedt kommunikációs és kampánytevékenység megvalósítása.

 

Bővebben: Házi komposztálás bevezetése Somogyváron

"Informatika-projekt" Somogyváron, Somogyvámoson

 

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program ? A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című pályázat keretében TIOP-1.1.1-07/1-2008-0848 kódszámon, ?Informatika-projekt? Somogyváron, Somogyvámoson című pályázaton elnyert 9.355.554 Ft összeg támogatású projekt fizikai megvalósítása 2011. augusztus 19. és 2011. augusztus 26. között zajlott le. A projekt keretében beszerzésre került 2 db iskolai PC, 7 db tantermi csomag ? mely magába foglal csomagonként egy projektort, egy notebookot és egy interaktív táblát hangszórókkal felszerelve - , 1 db alkalmazás szerver szoftverrel, 1 db szavazó csomag és 2 db WiFi csomag. Az eszközök a somogyvári Szent László Király Általános Iskolában, valamint a somogyvámosi Lotz János Általános Iskolában kerültek elhelyezésre.

Bővebben: "Informatika-projekt" Somogyváron, Somogyvámoson

TÁMOP 3.1.4.-08/2-2008-0050

Somogyvár Község Önkormányzata részt vesz a TÁMOP 3.1.4 Kompetencialapú oktatás támogatását segítő pályázatban. A projekt a Szent László Király Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda négy intézményében valósul meg. Pedagógusaink a pályázat során szakmailag elsajátítják és egyben be is vezetik a kompetenciaalapú oktatás módszereit. A pályázat alapvető célja a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és kompetencia alapú oktatás elterjesztése a magyar közoktatási rendszerben, ami hozzájárul a foglalkoztatási helyzet javításához. Ennek érdekében a pályázat a kompetencia alapú oktatás módszertanának és eszközeinek széleskörű elterjesztését célozza, a pedagógusok módszertani kultúrájának korszerűsítését, a tanulók képességeinek és kulcskompetenciáinak egyénre szabott fejlesztését és megerősítését, a rendszerben meglévő szelektív hatások mérséklésével, valamint az egyenlő hozzáférés és esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítésével.

A pályázat által a program megvalósítására elnyert keret: 50.896.485 Ft