Tallózó

Szenzációs lelet került elő véletlenül a földből Somogyváron

212799 szarkofag

Csontvázat és üvegedényeket rejtő szarkofág került elő Somogyváron. A leletre a település határában lévő föld szántása közben bukkantak: az egyik traktor szokásostól mélyebbre engedett ekéje akadt meg benne.

Forrás: sonline.hu

>> Tovább a teljes cikkhez

Emlékhely erősíti nemzettudatunk Somogyváron

203046 somogyvar

Somogyvár-Kupavárt a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság nemzeti emlékhellyé nyilvánította. Ennek alkalmából, az idei Szent László Napok keretében avatták fel Kupaváron, a Zsigmond Attila ipari formatervező művész tervei alapján készített sztélét, azaz emlékoszlopot.

Móring József Attila országgyűlési képviselő, Somogyvár polgármestere az avatóünnepségen elmondta: a cím hatalmas megtiszteltetés, ami Koppány népének és Szent László bencéseinek egyaránt szól.

Forrás: sonline.hu

Tovább a teljes cikkhez >>

Repülőgépgyár nyílik Somogyváron

Háromszáz ember kaphat munkát a közeljövőben Somogyváron, ahol egy repülőgépgyártással foglalkozó cég építi fel új üzemét.

Tovább a teljes cikkhez >>

Forrás: hirado.hu

Egymilliárdból indulhat be a somogyi repülőgépgyár

300 ember kaphat munkát a közeljövőben Somogyváron. Egy repülőgépgyártással foglalkozó cég ugyanis itt építi fel gyárát, melynek munkálatai már megkezdődtek.

A vállalkozás a közelmúltban a nemzetközi kisrepülőfesztiválon is bemutatkozott és nagy sikert aratott. Külgazdasági szakemberek szerint a repülőgépgyártásnak nagy jövője lehet Magyarországon.

Tovább a teljes cikkhez >>

Karácsony a gyerekotthonban

Bővebben: Karácsony a gyerekotthonban

Másfél milliárd forintból újulhat meg a somogyvári bencés apátság

Másfél milliárd forintból újulhat meg tíz nemzeti emlékhelyünk egyike, a magyarországi és európai viszonylatban is kiemelkedő történelmi jelentőségű somogyvári bencés apátság. Az erről szóló szerződést a napokban írták alá.

Forrás: www.kormany.hu

A teljes cikk >>

Legendák hegye ? megújul Somogyvár középkori büszkesége

Szent László 1091-ben Koppány földjén, Somogyváron egy hatalmas vállalkozásba kezdett. A bencés apátság évszázadokon át a magyar kultúra gazdagságát szimbolizálta, míg jött a török, és 1556-ban felégette az egészet. 1972-ig titok fedte a középkori múltat, melyet Bakay Kornél régész vezetésével a föld mélyéről ástak elő. Azóta Somogyvárat nemzeti emlékhellyé nyilvánították, s egy nagyszabású pályázat révén meg is újulhat a Kupavárhegy.

Forrás: mno.hu, Bárány Krisztián

A teljes cikk>>

Somogyvári kastélyprogram minisztériumi segítséggel

Összehangolt pedagógiai-szakmai felzárkóztató program keretében kerül sor a somogyvári kastély eredeti faburkolatainak restaurálására.

Forrás: sonline.hu

Tovább a teljes cikkhez >>

Horvátország felé nyithatnak a somogyi gazdák

Az egyik legnépszerűbb stand volt a bjelovari nemzetközi mezőgazdasági kiállítás és vásáron, ahol Buzsák, Somogyvár és Szőlősgyörök vonultatta fel értékeit.

Forrás: www.sonline.hu

A teljes cikk >>

Nemzetközi Meghívásos Motocross Verseny Somogyvár

Képriport >>

Forrás: www.sportmotor.hu

Rögzítették az utolsó csavart a fenyvesi kisvasúton

(...) Móring József Attila országgyűlési képviselő is azt tartja a következő fontos lépésnek a kisvasút jövőjénél, hogy Csisztafürdő felé elinduljon a forgalom. Mint mondta: nem csak beszélni kell arról, hogy milyen jó volna, ha hosszabb lenne a balatoni szezon, hogy alternatívák lehetnének rossz idő esetére, hanem tenni is kell érte. Ez egy kézenfekvő megoldás ? a Nagyberken keresztül a kisvasutazás önmagában is egy élmény. Amellett, hogy szorgalmazni kell a Fonyód-Csisztapuszta út megépítését, ezt a megközelítést is lehetővé kell tenni. Csisztafürdőn különböző fejlesztésekkel dolgoznak azért, hogy a megnövekvő vendégforgalomnak eleget tudjanak tenni ? fejtette ki az országgyűlési képviselő.

 

Forrás: www.sonline.hu

Teljes cikk >>

Kossuth Rádió: Somogyvár

Jelentős beruházásokat terveznek a somogyvári történelmi emlékhelyen. A bencés apátság romjainak rendbetételére másfél milliárd forintot nyert a község.

Bővebben: Kossuth Rádió: Somogyvár

Másfél milliárdból idézik a múltat nemzeti emlékhelyen

Lovagok fogadják a turistákat, s kőről-kőre idézik meg a történeteket, legendákat a kupavári romoknál. Csaknem másfél milliárdos fejlesztés kezdődik a nemzeti emlékhelyen.

Forrás: sonline.hu

Tovább a cikkhez >>

3 milliárdos támogatás Somogynak

Csaknem 3 milliárd forint támogatást kapott Somogy megye a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottságtól. Ennek köszönhetően a somogyvári bencés apátság, a zselici csillagos égbolt-park illetve az igali templom és környezete is megújul.

Tovább a tejes cikkhez >>

Ötvenmilliárdos beruházás segíti a turizmust

(...) A dél-dunántúli hét fejlesztés között van a somogyvári bencés apátságban Szent László Nemzeti Emlékhely kialakítása (1,5 milliárd forint) és az ozorai Pipo várkastély, valamint környezetének turisztikai fejlesztése (1,5  milliárd forint). (...)

Forrás: mandiner.hu

Tovább a tejes cikkhez >>

A kereszténység jelképe Szent László

Szentmisével emlékeztek a Somogyvár és az ország életében oly fontos szerepet játszó királyra, arra a királyra, aki mind a hazafiság, mind az európaiság szimbóluma.

Videó >>

 

Hagyomány és világi élet az idei Szent László napokon

Somogyvár az ősi, pogány és a keresztény magyarság találkozási pontja volt Koppány és Szent László révén, egyúttal Magyarország európaiságát is jelképezte, hiszen az itt letelepedett francia szerzetesek évszázadokon át élő kapcsolatot jelentettek Európával.

Forrás: sonline.hu

Tovább a teljes cikkhez

Megaprodukcióval készül Somogyvár

Meglepetések a Szent László napokon ? megaprodukcióval emlékezik Somogyvár. A település nemzeti emlékhelye, a Kupavár június utolsó hétvégéjén megtelik élettel, több száz vendégre számít a település.

Forrás: www.somogytv.hu

Tovább a teljes cikkhez

Közadakozásból emeltek szobrot Széchényi Imrének

"Az a település, mely közadakozásból az alapítója emlékére szobrot állít, azt bizonyítja, hogy nem csak egy élni akaró közösség, hanem egy múltjára építeni akaró közösség is ? hangsúlyozta köszöntőjében Móring József Attila országgyűlési képviselő."

Forrás: sonline.hu

Tovább a teljes cikkhez

Nyert a Somogyvár!

A jelenleg harmadik helyen álló Somogyvár együtteséhez látogatott tegnap a Marcali VFC csapata. A félidőben 1:0 a hazai csapatnak, a vége 3:1.

Forrás

infoblokkInfoblokk honlapra

logo-befektetes

logo-szechenyi

logo-magyary

lofo-eu

2020regionalis-logo2

elado ingatlanok

Ami megdobogtatja a szívünket

Kormorán:
Somogyvár visszavár
c. dala

Ki olvas minket?

Oldalainkat 106 vendég és 0 tag böngészi